Metalsiz Kaplamalar (Zirkonyum veya Empress)
Zirkonyum, kırılma direnci çok yüksek ve biyouyumlu bir materyallerdir. Metal destekli porselenlerin diş etinden metal rengi yansıması, zamanla korozyona uğraması ve allerji riski dezavantajlarını ortadan kaldırarak gülüş tasarımında tercih edilen estetik kaplamalarda sıklıkla tercih edilir hale gelmiştir.
Bruksizm ve Tedavi Yöntemleri
Bruksizm yani diş sıkma alışkanlığı, hastalarımızın çoğu zaman farkında olmadan, normal fonksiyonlar dışında çalıştırdığı çene ve çiğneme kaslarının, çene eklemine yaptırdığı kuvvetli hareketler sonucunda oluşur.
Diş Hekimliğinde Botoks
Botulinum toksinin ilk hecelerinin birleşiminden doğan bir kelime olarak hayatlarımıza giren botoks günümüzde kozmetik işlemlerde ön plana çıksa da, alanımızda tedavi edici amaçlarla da sıklıkla kullanılmaktadır.
All On Four (All On X)
Bu teknik farklı sebeplerle tüm diş dişlerini kaybeden, tam dişsizlik görülen hastalarımız için uygulanır. Tomografi ile yapılan değerlendirmede; kemik miktarının yeterli, kalitesinin iyi olduğu tespit edilen bölgelere uygulanan az sayıda implantla hastaya yeni bir gülüş armağan edilmiş olur.
Aynı Gün İmplant Tedavisi (Immediate)
İmplantlar, kaybedilmiş dişlerin yerine planlan protezler için dayanak olarak çene kemiğine yerleştirilen biyouyumlu materyallerdir.İmplant tedavisine genellikle ilgili dişin çekiminin üstünden 3-6 ay geçtikten sonra destek kemik iyileşmesini bekledikten sonra başlanır; ancak artık günümüzde profesyonel tedavi planlaması ile birlikte doğru materyal seçimi ve teknik hassasiyet diş çekimiyle aynı seansta uygulanan implantlarla da çok başarılı sonuçlar elde edildiğini göstermektedir.
Dental Inley ve Onleyler (Porselen Dolgular)
Hafif ila orta derecede diş çürümesi veya çatlaması olan dişleri onarmak için kullanılan restorasyonlardır. Bu tedaviler, kişinin dişleri kaplama gerektirecek kadar hasar görmediğinde kullanılır.
Diş Eti Estetiği
Estetik açıdan diş etinin görselliği, en az dişlerin görüntüsü kadar önemlidir. Dişlerin veya protezlerin görünümü ne kadar güzel olursa olsun, bunlar estetik açıdan yetersiz diş etlerinin varlığında önemini kaybeder.
Karaktere Uygun Diş ve Gülüş Dizaynı (Visagism)
Visagism görsel sanat kullanarak kişiselleştirilmiş gülümsemeleri yeniden yapılandırmayı amaçladığından diş hekimliği için çok önemli bir kavramdır. Amaç, hastanın kimliğini, yaşam tarzını ve kişiliğini ifade eden ayrıntılı bir gülümseme yansıtmaktır.
Bonding Uygulamaları
Bonding; dişin üzerine tek seansta bazı materyaller uygulayarak dişin şeklini değiştirme işlemidir. Bonding uygulaması sıklıkla diş aralıklarını kapatmakta kullanılır. Birkaç dişin yada bir dişin aralıklarının kapatılmasında yaygın olarak uygulanan bir yöntemdir.
Pembe Estetik İşlemleri
Rejeneratif işlemler: Periodontal hastalık nedeniyle yıkıma uğramış destek dokuların vücudun kendi anabolik mekanizmaları uyarılıp yeniden yapım işleminin başlaması amacıyla uygulanmaktadır.
Akıllı Gülüş Tasarımı
Akıllı gülüş tasarımı, gülüş tasarımı algoritmasına kurallarının uygun olarak yapay zeka da kullanılmasından dolayı son yıllarda tercih sebebidir. Dijital gülümseme tasarımı, hastanın yüz, ağız ve diş yapısının en son videografi ve dijital teknoloji aracılığıyla dikkatli şekilde analiz edilmesini sağlayan tedavi planlama protokolüdür.
Dikişsiz İmplant Tedavisi
Dişetinde herhangi bir kesi yapılmadan ve dikiş atılmadan implant yapılmasına flepsiz implant cerrahisi denilir. Bu işlemde yumuşak dokularda hiç zarar oluşmadan cerrahi işlem gerçekleştirildiği için iyileşme daha hızlı ve daha konforlu olmaktadır.
Estetik Diş Hekimliği
Estetik, sanatsal yaratıcılığın, sanatta ve yaşamda güzel ve güzellik denen kavramın bilimi, güzeli araştıran bilim dalıdır. Yüzümüzde bulunan yapıların altın kurallar olarak değerlendirilen ölçülere uyumu ise fasiyal estetiği gösterir.
Ağız ve Çene Cerrahisi
Ağız ve çene cerrahisi; ağız boşluğu, çene kemikleri ve dişler ile ilgili patolojilerin tanı ve tedavisi ve gelişimsel bozuklukların tedavisi ile ilgilenen bir uzmanlık dalıdır. Basit 20 yaş dişi çekimleri gibi minör cerrahi işlemlerin yanısıra, sinüs augmentasyonu sonrasında yapılan implant uygulamaları ve kist operasyonu gibi ileri cerrahi işlemler de ağız ve çene cerrahlarının uzmanlık alanı içinde yer almaktadır.
Protez
Protez terim olarak, eksik olan vücut uzuvlarını taklit edecek şekilde yapılmış apareyler için kullanılmaktadır. Diş hekimliğinde protez ise, kaybedilen dişlerin ve çeşitli ağız dokularının telafi edilmesi amacıyla oluşturulan yapıları tanımlar.
Dental İmplantlar
Dental implantlar, 25 yılı aşkın süredir eksik veya çekilmiş doğal dişlere alternatif olarak kullanılan ve kayıp diş kökü veya köklerinin yerini tutan en iyi materyallerdir. Kaybedilen diş köklerinin yerini tutacak şekilde çene kemiğinin içine cerrahi olarak yerleştirilir.
Teşhis-Radyoloji
Gerek diş hekimliğinde gerekse de birçok tıp dalında tedavinin en önemli aşaması muayene kısmıdır. Detaylı ve iyi incelenerek yapılan bir muayene ile karar verilen planlama doğru ise, tedavi süreci çok rahat geçecektir.
Ortodonti
Ortodonti, dişler ve çenelerdeki düzensizliklerin teşhisi, önlenmesi ve tedavisi ile ilgilenen diş hekimliği dalıdır. Ortodonti kelimesi, ortho; düzgün, odons; diş kelimelerinden oluşmaktadır. Kelime anlamı olarak düzgün diş anlamına gelse de ortodonti, yüz ve çenelerin gelişimsel bozukluklarını düzeltmeyi amaçlar.
Kanal Tedavisi (Endodonti)
Kanal tedavisi dişin iç dokularını ilgilendiren bir diş hekimliği işlemidir. Dişin en dış tabakasında mine, minenin iç kısmında dentin ve en iç kısımda damar ve sinirleri içeren pulpa bulunmaktadır. Pulpanın esas görevi dişin canlılığını sağlaması, çürük, travma, kırık gibi herhangi bir dış etmene karşı ağrı sinyali vererek dişi korumasıdır.