Kızılırmak Mahallesi, Dumlupınar Bulvarı, No: 9A/714, Kat: 18, YDA Center Çankaya/ANKARA info@mehmetaskar.com +90 530 179 53 10

Teşhis-Radyoloji

Gerek diş hekimliğinde gerekse de birçok tıp dalında tedavinin en önemli aşaması muayene kısmıdır. Detaylı ve iyi incelenerek yapılan bir muayene ile karar verilen planlama doğru ise, tedavi süreci çok rahat geçecektir. İyi bir diagnoz aslında tedavinin büyük kısmının tamamlandığını gösterir. Doğru kararların ardından bu doğru kararları hayata geçirmek gerekmektedir.

Diş hekimliğinde iyi bir muayene yapabilmek için ağız dışı ve ağız içi değerlendirme ile birlikte hastanın medikal ve dental geçmişini kontrol etmek kadar iyi çekilmiş çeşitli radyograflarla bu incelemeyi desteklemek de önemlidir. Muayenehanemizde hastalardan alınan, ufak periapikal filmler, büyük panoramik filmler, eklem filmleri ve gerektiği durumlarda tomografiler tedavi sürecinin daha başarılı olarak yürütülmesini sağlamaktadır.

Panoramik Film Çekilirken Çok Radyasyona Maruz Kalınır Mı?

Gerek panaromik film gerekse de periapikal film çekilirken en son teknoloji ile çalışan dijital cihazlarda radyasyon dozu çok aza indirilmiştir. Eski tip dijital olmayan cihazlarda bu doz yüksek olurken günümüzde kullanılan dijital panoramik ve bunun gibi cihazlar ile bu endişeler ortadan kalkmıştır. Tüm bunlara rağmen muayenehanemizde röntgen gereken durumlarda hastaya koruyucu kurşun önlük giydirilmektedir. Hastanın öncelikle şikayeti olan dişinin hikayesi dinlenerek, detaylı röntgen değerlendirmesi ile işlemlere başlanmaktadır.

Kompozit Dolgu (Beyaz Dolgu)

Kompozit dolgu ışınla sertleştiği için halk arasında ışınlı dolgu olarak da bilinmektedir. Günümüzde estetik özellikleri nedeniyle en çok tercih edilen dolgu materyalidir. Aynı zamanda, dişlerin arasındaki boşlukları kapatma ve dişleri daha uzun gösterme gibi estetik tedavilerde de kullanılabilmesi sebebiyle diş hekimleri tarafından sıklıkla kullanılmaktadır.

Amalgam Dolgu (Gri Dolgu)

Amalgam, özellikle arka grup dişlere uygulanan bakır, kalay ve civanın karışımıyla elde edilen bir dolgu materyalidir. Amalgam dolgunun yapısında bulunan civa, materyalin kullanımını kısıtlamaktadır. Norveç ve Danimarka’da kullanımı yasaklanan amalgam dolgunun, Finlandiya ve Japonya’da da kullanımına kısıtlama getirilmiştir. Gri olmalarının yanında, özellikle büyük restorasyonlarda dişi zayıflatarak kırıklara sebebiyet vermesi sebebiyle günümüzde kullanımı oldukça azalmıştır.

Hizmet kalitemizi artırmak adına internet sitemizde çerezler kullanmaktayız. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.