Kızılırmak Mahallesi, Dumlupınar Bulvarı, No: 9A/714, Kat: 18, YDA Center Çankaya/ANKARA info@mehmetaskar.com +90 530 179 53 10

Dental İmplantlar

Dental implantlar, 25 yılı aşkın süredir eksik veya çekilmiş doğal dişlere alternatif olarak kullanılan ve kayıp diş kökü veya köklerinin yerini tutan en iyi materyallerdir. Kaybedilen diş köklerinin yerini tutacak şekilde çene kemiğinin içine cerrahi olarak yerleştirilir. Dental implantlar titanyum, zirkonyum ve son yıllarda geliştirilen daha farklı materyallerden üretilen, biyouyumlu yani vücut tarafından kabul edilebilen materyallerdir. İmplantın başarılı olması öncelikle osseointegrasyonun sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesine bağlıdır. Osseointegrasyon, canlı kemik ile yükü taşıyan implant yüzeyi arasındaki yapısal ve fonksiyonel direkt birleşmeyi ifade eder; implant ile kemik arasında hiçbir aralık olmaması durumudur.

Bu durum dental implantların başarısını arttıran temel faktörlerdendir. Çünkü dişlerin kaybedilmesiyle birlikte, desteğini kaybeden çene kemiğinde dikey ve yatay yönlerde kemik kayıpları görülmeye başlanır. Kaybedilen diş kökleri yerine dental implantların yerleştirilmesi kemiğin stabil hale getirilmesini sağlayarak kemik kaybını önler. Böylece çene kemiğinin şekli ve yoğunluğu da korunmuş olur. İndirekt olarak dudak ve yanak desteğinin kaybedilmesini önler, diş eti sağlığının korunmasına yardımcı olur. Aynı zamanda dental implantlar yeme, çiğneme, gülümseme, konuşma ve estetik görünümün tamamen doğal kalmasına olanak sağlar.

Diş hekimliğinde günden güne önem kazanan estetik kavramıyla birlikte hastalarımızın doğal görünümlü, implant destekli estetik sabit protezlere ilgisi giderek artmaktadır. Tek diş eksikliklerinde komşu dişleri küçültmeye gerek kalmadan boşluğun kapatılabilmesi, çoklu diş kaybının veya tam dişsizliğin olduğu durumlarda hastalara hareketli protez yerine sabit protez imkanı sunması gibi avantajları hastalarımızın dental implantları tercih etmesindeki temel sebeplerdir.

İmplant Yaptırmalı mıyım?

Eksik dişleriniz varsa dental implant yaptırmalısınız. Bunun gerekliliğini özellikle konuşurken, yemek yerken ve sosyal bir ortamdayken hissedersiniz.

Dental İmplantlar Kim Tarafından Uygulanmalıdır?

Dental implant yerleştirilmesi ve porselen üst yapısının planlanması uzman diş hekimlerinin  işidir. Bu hekim implant cerrahisi konusunda uzman ve operasyon öncesinde porselen üst yapıyı planlayıp, tedavi bitiminde hasta ağzına uyumlayan birisi olmalıdır . Tedavi başarısını etkileyen en önemli faktörlerden biri hekimlerin kendi uzmanlık alanlarında kazandıkları deneyimlerdir.

Dental İmplantlar Nasıl Uygulanır?

Dental implantlar cerrah için rehber teşkil eden belirli noktalar ve her markaya ait setler aracılığıyla kemik içerisindeki doğru konumlara yerleştirilir. Bölgeye uyumlu hale getirildikten sonra kemikle kaynaşmanın tamamlanması için genellikle 1,5 - 3 ay beklenir. 3 aydan sonra porselen üst yapı yerleştirilerek tedavi prosedürü tamamlanır.

Sistemik Hastalıklar İmplant Uygulaması İçin Engel Teşkil Eder mi?

Eğer herhangi bir sağlık probleminiz varsa bu dental implant uygulama prosedürlerinizde değişiklik yapılmasını gerektirebilir. Örneğin, kontrol altında olmayan diyabet, kanser, daha önce görülmüş radyasyon tedavisi, kontrol altında olmayan diş eti hastalıkları gibi bazı sistemik problemler implantın kemikle kaynaşmasını etkileyebilir. Bu nedenle sağlık durumunuzu tüm ayrıntılarıyla cerrahınızla paylaşmanız tedavinin başarısı açısından çok önemlidir.

Hizmet kalitemizi artırmak adına internet sitemizde çerezler kullanmaktayız. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.